Kom og syng med!

Jammerbugt kommune tilbyder lungekor

Som noget helt nyt, tilbyder Jammerbugt Kulturskole, i samarbejde med Sundhedsafdelingen og KOL-gruppen i Jammerbugt Kommune, korsang for borgere med en lungelidelse.
  

”Her kan man, i trygge rammer og sammen med ligesindede, dyrke sangglæden”, fortæller kulturskoleleder Henrik Hammer, og fortsætter: ”Initiativer fra andre kommuner viser, at netop korsang kan give mennesker med en lungesygdom bedre kontrol over deres vejrtrækning, hvilket også kan bruges til at tackle hverdagen. Vi er derfor meget glade for, at også Jammerbugt Kommune nu kan tilbyde et lungekor”, afslutter kulturskolelederen.

Sang er godt!

Violeta Cmiljanic, der er sygeplejerske ved Sundhedsafdelingen, fortæller: "Jeg har oplevet, at de borgere i Pandrup, som sang inden træning, blev i rigtig godt humør af at synge, og erfaringer med sang for mennesker med KOL viser, at det giver øget velvære og styrker vejrtrækningen". Sygeplejersken bakkes op af en af deltagerne, Ejvind Dybdal Jensen fra Biersted, en 73-årig mand, der har svær KOL supplerer: "Vi bliver glade for at synge, alle kan synge med. Det er gået helt fantastisk med KOL rehabilitering og sange - jeg mener, at det er en meget god idé med et kor".

Koret giver også mulighed for, at lungesyge kan være sammen med andre i samme situation som dem selv, få rørt sig og skabt et netværk.

Og så er det gratis!

Lungekoret er et gratis tilbud for alle kommunens borgere med KOL eller en anden lungesygdom. Du behøver ikke at have sunget tidligere i dit liv - det vigtigste er, at du har lyst til at synge, være sammen med andre og have det sjovt. Udover at synge laver sangerne vejrtrækningsøvelser, stemmeøvelser og kropsøvelser.

Koret ledes af sanger og musikpædagog Annemarie Jensen, der har stor erfaring med korundervisning på alle niveauer. Annemarie er til daglig lærer i Kulturskolen.

Start:

Mandag den 27. februar

Tid:

Kl. 11.00-12.30 (inkl. kaffepause)
12 gange i alt

Sted:

Kultur- og Erhvervscenter Jammerbugt, Søparken 2, Aabybro

Mød op og se, om det er noget for dig!

Violeta Cmiljanic fra Sundhedsafdelingen deltager første gang, så der er mulighed for også at hilse på hende.

Hvis du er forhindret første gang, men alligevel er interesseret, kan du kontakte Jammerbugt Kulturskole på telefon 72 57 82 40, kulturskolen@jammerbugt.dk

Kontakt Sundhedsafdelingen

Sundhedsafdelingen 
Sygehusvej 6
9460 Brovst
Tlf.: 72 57 88 70
sundhed@jammerbugt.dk

Sundhedsafdelingen Pandrup
Bredgade 101
9490 Pandrup
Tlf.: 72 57 88 70
sundhed@jammerbugt.dk

Leder Sundhedsafdelingen
Lone Schriver
Tlf.: 41 91 38 71
les@jammerbugt.dk

Link til Jammerbugt Kulturskole

Jammerbugt Kulturskole