Kostvejledning

Er der overvægt eller undervægt hos barnet eller den unge, har I som familie mulighed for støtte og rådgivning hos kostvejlederen i Sundhedsafdelingen, hvor I kan få hjælp til at oparbejde en sundere livsstil i familien.

Hvad enten det er hele familien, barnet eller den unge, der har problemer med kosten, kan kostvejlederen give jer en personlig, positiv og motiverende rådgivning, som hjælper netop jer som familie på sporet.

Kostvejlederen tager udgangspunkt i familiens hverdag og hjælper med varige og realistiske ændringer, som giver vægttab/vægtøgning og større livskvalitet. Igennem en samtale om familiens kost, vil kostvejlederen foreslå ændringer, som giver resultater.

For teenageren kan det være utrolig svært at ændre vaner. Der er mange faktorer, som har indflydelse, og for teenageren er problemet med overvægt/undervægt komplekst. Så ud over en snak om kosten, vil vi også tale om de psyko-sociale konsekvenser, overvægten/undervægten har, og om de valg, teenageren står overfor.

Da overvægt/undervægt hos et barn ikke er barnets problem alene - er det noget familien skal tage hånd om sammen. Under kostforløbet vil der ikke være nogen løftet pegefinger, men alt sker i en positiv ånd.

Hvis man har et overvægtigt barn eller anden bekymring vedr. barnets vægt og spisemønstre, skal henvendelse først og fremmest ske til den tilknyttede skolesundhedsplejerske.

Han/hun kan så formidle kontakt videre til kostvejlederne i Sundhedsafdelingen, hvis der er behov for dette.

Tidsbestilling nødvendig.

Yderligere oplysninger:

Sundhedsafdelingen Jammerbugt

Kontakt Sundhedsafdelingen

Sundhedsafdelingen 
Sygehusvej 6
9460 Brovst
Tlf.: 72 57 88 70
sundhed@jammerbugt.dk

Sundhedsafdelingen Pandrup
Bredgade 101
9490 Pandrup
Tlf.: 72 57 88 70
sundhed@jammerbugt.dk

Nyttige links

Download Adobe Reader

Se her ...

Sundhedshuset Brovst

Sundhedshuset Brovst

Sundhedsafdelingen Pandrup, Bredgade 101

Sundhedshuset Brovst